The Old Rectory
summer

 

Altersberg ligt op een dagreis van veel wereldberoemde toeristische attracties. De afstand naar Salzburg bedraagt zo’n 150km. Er rijdt dagelijks een bus naar Venetië, waar men door kleine straten wandelen en de lokale wijn proberen kan zonder zich zorgen hoeven te maken over de terugreis.
Hallstatt, is een cultureel erfgoed, en daarom een bezoek waard, het is  een korte rit door een  schitterend berglandschap. 
Opmerking: alle foto’s zijn door ons zelf gemaakt tijdens onze vele uitstapjes

 

 

Een beetje dichterbij zijn er andere schitterende attracties. Kristal heldere meren, gletsjerski- toeren op de Mölltaler Gletscher, schitterende wandelroutes naar Almhütten, een tandradbaan naar de Reisseck, een kabelbaan naar de Goldeck en vele nationale parken in de buurt, bijvoorbeeld Nockberg en Hohe Tauern. Gmünd, is een middeleeuwse stad die werd gesticht in 1100, het is een paradijs voor kunstliefhebbers en ligt aan het begin van het Maltadal. Het Maltadal is een schitterend dal waarvan de weg zich langst de hoogste watervallen van de hele omgeving voert in een adembenemend landschap en eindigt bij de Maltadam. Het dal is perfect voor het maken van motortochten, mijn favoriet....

  feeding sheep
 
 

Webcam

 

Natuurlijk zijn er ook dagen dat men niet autorijden wil. Meteen voor de huisdeur start een wandelweg voor kinderen, met veel interessante attracties, die bij de langste hangbrug van Europa eindigt. U kunt ook over de weg lopen en uw kinderen met de dwerggeitjes en pony's van de buren laten spelen.

Winkelen kan al na 10 minuten naar beneden rijden van de berg. Seeboden (5km) en Spittal (8km) geven een grote keuzen aan winkels, supermarkten, restaurants, en bars die een bezoek waard zijn.

 
 

Live uitzicht vanuit het huis op 900m, in zuidoostelijke richting, naar Italië. Zicht over Spittal en Seeboden, op de 2200m hoge top van de Goldeck en  over de Millstättersee.

dragon