The Old Rectory
summer

 

Altersberg är en liten och stillsam by, men ligger i ett område av Kärnten som har många världsberömda platser inpå knuten. Salzburg ligger knappt 15 mil norrut på motorvägen A10. Det går dagliga bussturer till Venedig där ni kan vandra timvis genom ringlande gränder och njuta av det lokala vinet utan bekymmer för bilresan hem. Hallstatt är med på UNESCO:s världsarvlista och är väl värd resan genom det vackra alplandskapet.

Hint: Alla foton är tagna av oss under några av våra många utflykter.

 

 

På lite närmare håll kan ni ta del av de många upplevelser som området har att erbjuda. Bad i kristallklara sjöar, glaciärskidåkning, vandring längs natursköna leder upp till traditionella "Almhütten" - små stugor där det serveras mat och dryck. Eller varför inte åka bergbana upp till Reisseck, linbana till Goldeck eller besöka någon av de många nationalparkerna?

Gmünd är en medeltida stad med anor från 1100-talet och ett konstnärligt centrum. Staden ligger vid mynningen till Maltatal, en dalgång som vindlar sig förbi regionens högsta vattenfall och mellan branta bergssidor för att sedan smalna av vid en enorm uppdämd sjö på 1900 meters höjd. Dalgången är idealisk för lugna cykelturer - den bästa sorten enligt oss.

  autumn
 
 
Webcam

Man behöver förstås inte alltid åka någonstans. Precis utanför huset börjar en spännande vandringsled för barn där man bland annat kan gå över alpernas längsta hängbro. Ni kan ta en kvällspromenad nedåt vägen och låta barnen leka med grannens dvärggetter och ponnyer som betar mittemot.

Närmsta affär ligger 10 minuters bilresa nedför berget. Seeboden (5 km) och Spittal (8 km) har ett stort utbud av affärer, restauranger och caféer där man kan avnjuta en glass i solen.

 
 

Utsikten från huset vetter åt sydost och Italien. Nedanför skymtar Spittal, Seeboden och sjön Millstättersee. I söder syns den 2200 meter höga toppen på Gdragonoldeck.

 
E mail