The Old Rectory
 

 

SKIDÅKNING

Skidåkning är den absolut största vintersporten i Österrike och klimatet är ofta sådant att skidorna kan tas fram samma dag som gräsklipparen ställs undan. Regionen kan skryta med ett antal stora skidnamn: Franz Klammer, Fritz Strobl, Hermann Maier och olympiska mästaren i skidhopp, Thomas Morgenstern.

 

I filmklippet ovan överlämnar våra gäster sina döttrar (tre och fem år gamla) i skidskolans trygga händer och ger sig av mot de stora topparna. Efter morgonens övningar åker tjejerna mycket bättre och det var bara deras andra lektion. Som ni säkert lägger märke till behöver jag fortfarande några fler lektioner.

 

Vi har fantastiska skidområden inom 4 mils avstånd. Närmast ligger Goldeck, som är berget mittemot vårt 8 km bort. Där finns alpernas längsta svarta backe. Glaciären Mölltaler Gletscher ligger cirka 38 km bort och är öppen för skidåkning nästan året runt. Den ligger på högre höjd än de flesta skidområden, vilket gör att snötäcket är bra även sent på våren och tidigt på hösten. Innerkrems är en annan favorit 27 km västerut och uppför en vacker slingrande vinterväg. Filmen ovan gjordes på Katschberg som ligger cirka 30 km härifrån och enkelt nås via motorvägen A10. Området ligger mellan två stora toppar och har moderna liftar och utmanande backar. Backen A1, som öppnades för två år sedan, är en av Österrikes längsta (6 km). Samtliga områden har engelsktalande och mycket barnvänliga skidskolor. Vi föreslår att ni gör som våra vänner: släpp av de små amatörerna för en morgonlektion och ge er ut på en härlig dag i pisten.