The Old Rectory
 

Skiën

De Oostenrijkers nemen ook het skiën serieus. Men merkt al gauw wanneer de winter er aankomt, dan wordt de grasmaaier aan de kant gezet en komen de ski’s uit de garage. Dit gebied kent grote skilegendes zoals Franz  Klammer, Fritz Strobl, Hermann Maier en Olympisch skispringer Thomas Morgenstern.

 

Boven is te zien dat twee gasten hun beide dochters ( drie en vijf jaar oud) in de vertrouwde handen van de skischool Katschberg achter laten en zelf naar de top van de berg gaan. Aan het einde van de morgen is de vooruitgang van de meisjes indrukwekkend, dit was pas hun tweede les. Zoals u misschien op de video kunt zien heb ik ook nog wel wat lessen nodig.

 

We hebben een paar fantastische skigebieden binnen een cirkel van 40 km rond Altersberg. Het meest dichtbij is de berg Goldeck, op een afstand van maar 8 km tegenover het dal. Daar vindt u de langste zwarte piste van heel Oostenrijk. De Mölltal Gletscher, is bijna het hele jaar geopend en ligt ca. 38km van ons huis verwijderd. Het gebied ligt wat hoger en daardoor is de sneeuw er in het voorjaar en herfst al bijzonder goed. De Innerkrems is ook zeer gelieft, het ligt 27km noordwestelijk en een schitterende slingerende weg voert ons daar naar toe. De video hier boven werd op de Katschberg gemaakt, ca. 30km hier vandaan en via de A10 eenvoudig te bereiken. Het gebied ligt tussen twee grote bergen in met genoeg liften en fantastische pisten. Twee jaar geleden werd de "A1" geopend, een van de langste pisten van Oostenrijk (6km).

Al deze gebieden hebben skischolen en erg kindvriendelijk. Ik zou u adviseren net zoals mijn vrienden het doen, de "kleine amateurs" in een ochtend- klasje onderbrengen en een geweldige dag op de piste genieten.

 

 

E mail